Over Van Tuinen

Bart van Tuinen is advocaat sinds 1996. Na enkele jaren in de algemene rechtspraktijk gewerkt te hebben bij het gerenommeerde kantoor Mülder Stultiens Dunsbergen heeft hij zich met hart en ziel op de rechtsbijstand aan verdachten in strafzaken toegelegd.

Op het kantoor van de bekende Amsterdamse strafpleiter mr. Fred Staehle ontwikkelde hij zich verder als strafrechtadvocaat en leerde de fijne kneepjes van het vak. Van 2008 tot en met 2020 was hij lid van de maatschap Aves Advocaten – Criminal defense lawyers.

Hij is als strafrechtspecialist ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Daarnaast is hij ook Jeugdrechtspecialist, heeft hij ruime ervaring in uit- en overleveringszaken en verleent hij bijstand aan cliënten met een psychische aandoening in het kader van de Wet verplichte ggz.

De praktijk van Bart van Tuinen bestaat voor een groot deel uit de juridische bijstand in ruime zin aan de Nederlandse beroepsvissers en beroepsvaart.
 
Hij voert de advocatenpraktijk zelfstandig uit en heeft een groot netwerk van collega-advocaten in binnen- en buitenland. 
 

Van Tuinen Advocatuur werkt samen met Ketting Strafadvocatuur.

Bart van Tuinen strafrecht advocaat specialist beroepsvissers visserij